Досадашње активности

Прва званична активност организације била је одлазак са рањеницима и породицама погинулих у манастир Острог, где је добијен благослов за даљи рад.

Сходно финансијским средствима организација шаље инвалиде рата на бањско лечење.

Обезбеђује огрев за поједине родитеље жртава рата.

Од Космета до Суботице организује скупове против предаје Срба срамном Хашком трибуналу.

17. марта 2004. године организује са својим чланством заштиту Србског народа на Косову пред нападима шиптарске хорде. Такође учествујемо у заштити објеката у Београду који су истог дана нападнути.

Организација се свакодневно бори да пробуди посрнуло Србство, веру, морал, патриотизам и родољубље.

Делегација организације присуствовала је сахрани побијене деце од стране шиптара у Гораждевцу.

Делегације организације су обишле преостале Србе на КиМ-у и у енклавама: Штрбци, Осојани, одлазак код оца Сава Јањића у манастир Високи Дечани код Пећи. Такође присутна приликом освећења манастира Бањска, посета основној школи „Стаја Марковић“ у селу Сушићи подно Шар-Планине, обилазак села Паљојца, Симоновци.

Активно учешће у културној манифестацији на Видовдан 2005. године на Газиместану и у Грачаници.

Константна присутност на КиМ-у у циљу помоћи и заштите Србског народа од шиптарских терориста и белосветских моћника који су поробили Космет, сходно заклетви датој Србском народу 6. јануара 2000. године, на Бадњи дан, у амфитеатру у Косовској Митровици, да никада до краја наших живота нећемо оставити и заборавити наш народ и кости наших мртвих другова на Космету.

Активно учешће у првом Водовданском маршу 2007. године на Газиместан и у Грачаницу. У повратку код Обилића жесток обрачун са шиптарском специјалном полицијском јединицом „РОСЕ“, у циљу безбедног повратка учесника марша на северни део Косовске Митровице.

Одношење помоћи крајем августа у Српске енклаве на КиМ-у, првенствено школског прибора за ђаке и подела истог ђацима а не преко некаквих центара.

Обезбеђење и одвођење разних патриотских делегација,  како страних тако и домаћих, у јужни део (до Високих Дечана, Пећке Патријаршије, Зоћишта, Велике Хоче, Призрена, Драгаша и других места).

Више пута гости са аутентичним сведоцима у тв емисијама Српских двери са темама од Клечке и Рачка до Сребренице.

Централна прослава 21.03.2009. године одржана у Чачку, поводом десетогодишњице НАТО агресије.

Промоција књиге поезије „Из архиве душе“ нашег члана и председника управног одбора – песника Стевана Ђуровића одржана у Пожеги у организацији „Браниоца отаџбине“.

Активно учешће 13. августа 2009. године на Мишару код Шапца поводом 203 године од Првог српског устанка.

Генерални секретар „Браниоци отаџбине“

Божо М. Кецовић

Facebook Twitter Email
 • Хуманитарна организација Браниоци отаџбине основана је, на иницијативу граничара са карауле Кошаре, као нестраначка, невладина и непрофитабилна организација.

  Организација се свакодневно бори да пробуди посрнуло Србство, веру, морал, патриотизам и родољубље.

  Основни задатак “браниоца отаџбине” је помоћ у рехабилитацији инвалида и рањених, помоћ незбринутим борцима и породицама погинулих.

 • Пријатељи

  Сабор српских удружења из Српских земаља и Расејања

  Српско друштво Задужбина

 • FACEBOOK БРАНИОЦИ

 • RSS