Захтев за утврђивањем Дана сећања на геноцид над Србима

Објављено | јун 11, 2010 | 1 Коментар

СРПСКЕ ЖРТВЕ НИСУ МАЊЕ ВАЖНЕ

Јуче (10.јуна 2010.) је у Удружењу новинара Србије одржана конференција за медије на којој су говорили Лозанка Радоичић, мајка погинулог војника на Караули Кошаре 1998. године и председник Удружења „Вера, нада, љубав”, Срђан Колашинац, члан Управног одбора Хуманитарне организације „Браниоци отаџбине”, и Зоран Радојичић, члан Управног одбора Српског сабора Двери и координатор Српске мреже, која је стала иза овог Апела.

Саопштење за јавност Српске мреже: 10. јун – Дан сећања на геноцид над Србима

Представници поменутих организација представили су заједнички апел државним органима Републике Србије да се 10. јун прогласи за Дан сећања на геноцид учињен над српским народом у 20. веку.

Овим приликом су подсетили на датум завршетка бомбардовања Србије и Црне Горе од стране НАТО пакта и почетак новог прогона српског народа са Косова и Метохије, али и указали и на друга важна историјска сећања на страдања нашег народа у прошлом веку: од Првог светског рата, преко концентрационих логора у Другом светском рату до последњег грађанског рата у бившој Југославији.

Посебно су скренули пажњу јавности на лош социјални статус ратних војних инвалида, породица погинулих у последњим ратовима и на свеукупно сраман третман према српским борцима и жртвама које су данас заборављене и понижене. Овом приликом су представили и социјално-хуманитарну акцију која је одржана поводом 10. јуна, а којом приликом је уручена помоћ породицама погинулих и рањених бораца који су се борили на Косову и Метохији током 1998–1999.године.
Саопштење за јавност Српске мреже: 10. јун – Дан сећања на геноцид над Србима

У Београду, 11. јуна 2010.

Facebook Twitter Email

Коментари

1 Коментар “Захтев за утврђивањем Дана сећања на геноцид над Србима”

 1. Ненадић Слободан
  јун 20th, 2011 @ 08:37

  Само удружени и заједно можемо победити ово посртање сопственог народа,а и наше лично.Ова иницијатива је један корак који ће нам спрати љагу и пред прошлошћу и пред будућношћу.Нека нам је свима Бог у помоћи!Поздрав од Песника.

 • Хуманитарна организација Браниоци отаџбине основана је, на иницијативу граничара са карауле Кошаре, као нестраначка, невладина и непрофитабилна организација.

  Организација се свакодневно бори да пробуди посрнуло Србство, веру, морал, патриотизам и родољубље.

  Основни задатак “браниоца отаџбине” је помоћ у рехабилитацији инвалида и рањених, помоћ незбринутим борцима и породицама погинулих.

 • Пријатељи

  Сабор српских удружења из Српских земаља и Расејања

  Српско друштво Задужбина

 • FACEBOOK БРАНИОЦИ

 • RSS