Злочин без казне

Објављено | фебруар 17, 2010 | Нема коментара

У секцији Видео и други материјали налазе се видео материјали које можете прегледати. Ту можете наћи емисије у којима су гостовали наши чланови, трибине и друге интересантне материјале.

Најважнији материјал кога смо емитовали у овим емисијама доноси аутентичан снимак највеће шиптарске терористичке акције, извршене 30. септембра 1998. године у близини Карауле Кошаре и албанске границе, када је у заседи убијено пет 19-годишњих српских војника на редовном одслужењу војног рока који су били у рутинском, првом обиласку терена (претходну ноћ били су тек стигли на Караулу). Терористи су снимали ову акцију, а на снимку се види тачан датум, припрема за напад, као и изрешетано возило Војске Југославије, таблица возила, убијени српски војник, као и крвави пир шиптарских терориста.

Нећемо престати да јавно постављамо питање: у којој то земљи на свету је могуће у сред бела дана у мирнодопском периоду из заседе убити пет војника на одслужењу војног рока? И да ли је овај случај икада судски процесуиран пред нашим или међународним судовима?

Facebook Twitter Email

Коментари

Коментари су закључани.

 • Хуманитарна организација Браниоци отаџбине основана је, на иницијативу граничара са карауле Кошаре, као нестраначка, невладина и непрофитабилна организација.

  Организација се свакодневно бори да пробуди посрнуло Србство, веру, морал, патриотизам и родољубље.

  Основни задатак “браниоца отаџбине” је помоћ у рехабилитацији инвалида и рањених, помоћ незбринутим борцима и породицама погинулих.

 • Пријатељи

  Сабор српских удружења из Српских земаља и Расејања

  Српско друштво Задужбина

 • FACEBOOK БРАНИОЦИ

 • RSS